המנה הבאה: חרשוף מחשי
בופה 1 Comment on המנה הבאה: חרשוף מחשיהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- "עברתי שבעה מדורי גיהינום, הקב"ה הציל אותי"
- גבורה יהודית בשואה: "העונש על צום כיפור: שבועות של כאבי תופת"
- "גם האסון הוא השגחה פרטית": הרב גולדווסר בשיחה של אמונה
- אשת חיל מי ימצא: קורותיה של מרת חנה פריינד ע"ה
- סבו של אליקים ליבמן הי"ד בדברי חיזוק: "אין פתרון מלבד קידוש ה'"
תגיות
מתכון חדש ומיוחד לחרשוף מחשי (תחתיות ארטישוק ממולאות)
המרכיבים: (6-4 סועדים)
10 תחתיות ארטישוק
לתערובת הבשר:
400-300 גרם בשר בקר טחון
200 גרם מצות
2 ביצים
1 כפית אגוז מוסקט
1 בהרט
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
לרוטב:
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום פרוסות
1 ליטר מים
1 כפית מלח
כפית כורכום
כפית פלפל
1 כפית בהרט
מיץ לימון מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. מכינים את תערובת הבשר: מפוררים את המצות, מרטיבים אותן במים וסוחטים.
2. בקערה גדולה מאחדים בין הבשר הטחון למצות. מוסיפים לתערובת התבלינים ומערבבים היטב בעזרת הידיים.
3. ממלאים את תחתית הארטישוק בתערובת הבשר.
4. מכניסים לסיר את כל מרכיבי הרוטב ומכסים. מבשלים עד רתיחה לאחר שרתח הרוטב. מנמיכים את האש, מוסיפים לסיר את תחתיות הארטישוק וממשיכים לבשל כחצי שעה (עד שהרוטב מסמיך).
המתכון הוא טונסיאי וניתן להמיר את המרכיבים למחשי חמץ